W.N.F. 2007
__________

Kerstmarkt en wandeling te O.L.V. Olen 15-16-12-2007


      Rare jongens die W.N.F.ers.........


      Den Branko ziet er goed uit..........


        Bassie en Adriaan............


        Bomma en Bompa "Zele" met hun karretjes............


Zonder commentaar..........


      Olense zonsondergang..........


       Lekker...........

_______________________________________________________

Winderige wandeling te "Zele" 02-12-2007

_______________________________________________________

 "Geel"   en  "Olen"    24-11-2007

_______________________________________________________

Wandeling te Oostende 18-11-2007

_____________________________________

Weekend "Hooge-Mierde" NL. 1-2-3-4-11-2007

 1 November

Oh oh, ´t is weer zo ver, er wordt weer heel wat uit het huis naar de auto gesleept. Dit keer ook een kinderbedje, stoeltje, pampers, …Vicus maakt zich enigszins zorgen totdat hij zijn – door antieksjagers geliefde - metalen doos met eten ook in de auto ziet verdwijnen. Na een klein uurtje rijden via omgelegde wegen arriveren we op de plaats van afspraak. The place to be is “De Bijenkorf “ te Hooge Mierde, ons doet het meer denken aan Het Hol van Pluto, zo donker is het binnen !

Het is een blij weerzien met de andere WNFers : Martha en Danny uit het verre Oostende, Willy, de man van Zele, en Rita, de vrouw van de man van Zele. Marijke met Gert en hun kleine blonde lopende spruit Mats. En rechtstreeks ingevoerd uit (P)olen zijn aanwezig Christine en Patrick met hun 2 toffe kerels Ziggy en Yoshi. Ook de bende uit Overijse komt “binnengestrompeld” (allé, het mannelijk gedeelte toch, het vrouwelijk gedeelte komt binnengewandeld, zoals een echte dame). Een beetje later komen ook Geert en Katleen, Sonja en Jurgen eraan. Zij maken deel uit van het organiserend comité en waren al druk bezig in het vakantiehuis. Alleen Louis ontbreekt wegens gastro-intestinale beslommeringen.

Er wordt druk over en weer gepraat tijdens – hoe kan het ook anders – het aperitieven. De sfeer zit er goed in want tijdens het wachten op onze lunch wordt er al snel een wedstrijdje darts gespeeld. Cafésporten, dat kennen ze wel die WNFers ! Na een lekkere hap wordt er snel afgerekend want de hondjes wachten vol ongeduld om te gaan wandelen. Geert en Katleen hebben weer heel wat tijd in het voorbereidende werk gestoken en dat is eraan te zien want ze trakteren ons op een pracht van een wandeling langsheen het Panneven. Bossen, heide, zandgrond, een ven en veel gezonde lucht doet iedereen goed. Na de wandeling rijden we naar ’t Zonneke, een vakantieverblijf met veel kamers, een grote leefruimte inclusief bar, verschillende douches, WC´s, een biljart, tafelvoetbal, professionele keuken, een grasplein om te spelen,…. Ideaal !

Ons Sonjake heeft weer voor het menu gezorgd. Jurgen haalt zijn BBQ boven en bakt erop los. Ondertussen wordt er door de andere WNFers, hoe kan het ook anders… ge-aperitieft. Danny biedt spontaan zijn diensten aan en voorziet iedereen van de gewenste “frisdranken”. Deze spontaniteit levert hem – misschien ongewild? - de titel op van barman voor het ganse weekend. Met wat vrouwkracht is de afwas snel gedaan en wordt alles omgetoverd tot een heuse BINGO zaal. De prijzenpot is goed gevuld. Ons Marcsken wint bijna de helft van de boekskeswinkel van Christine en Andrée giechelt erop los wanneer ze er een ‘pikanter’ geschenkje uitkiest. Ook Patrick is blij, en is voor de rest van de avond hopeloos op zoek naar batterijen…. Jurgen en Martha hebben minder geluk met het spel maar gaan later op de avond toch nog aan de haal met enkele prijzen. Het is al een stuk in de nacht wanneer de laatste BINGO wordt geroepen. De hondjes worden nog eens uitgelaten en iedereen kruipt onder de wol. Vicus, die nochtans bij alle teefjes mag slapen, mist toch zijn baasjes en trippelt zachtjes naar boven. Met wat gestommel valt hij in slaap voor de slaapkamerdeur. Hij vergist zich echter van kamer en geeft een snurkserenade voor Marijke, Gert en Mats.

 

2 November

Raar maar waar, iedereen is stipt om 9 uur present aan de ontbijttafel. Het ontbijt wordt verzorgd door de Frans van ’t Zonneke. Het smaakt ons allen goed. Lekkere eitjes, veel keuze. Alleen de Marc heeft het knap lastig met het wegwerken van zijn pistolets met zaden, verkeerd gebit ingedaan zeker?

Om 10u30 staan we allen paraat om te gaan wandelen naar het Zwartven. Ondanks dat we allen samen beginnen aan de wandeling vormt de groep al snel zijn vast wandelpatroon. Voorop trekt Sonja met haar 2 Ieren Eisenhower en Conan het voortouw.  Gevolgd door Luc met Finntje en Katleen en Geert met koning Ceeke, die zich ook laat voeren. Dan verschijnt verliefde Denzel met Patrick op sleeptouw. De middenhoede wordt gevormd door Ziggy met zijn voorbeeldige newfy Alvaro, Christine met slimme Yoshi (zolang hij in de buggy past, laat hij zich duwen), Marijke met Mats en Gert met Swa (beide altijd op hun hoede: de “vijand” zou zo eens kunnen passeren). Danny holt achter Cheyenne en Martha duwt haar lege karretje en trekt Tisha met haar mee. De achterhoede wordt gevormd door de bende van Overijse : Marc trekkebenend met Branko, Andrée rustig met Urko, onze 11-jarige, nog actieve Newfy, en de man van Zele met vrouw en honden Valou en Sigijn. En de Vicus ? Die loopt van voor en eindigt na een lange plas en veel gesnuffel achteraan om dan weer naar voor te schieten, enkel opgemerkt door Swa (en hopelijk ook door Gert….).

Na een tijdje stappen komen we aan een uitgestrekte zandvlakte, al die wil mag zich uitleven ! Alvaro stoeit met de 2 Ieren en na Denzel wordt ook Swa voorzichtig los gelaten. Swa slaagt er zelfs in om een konijn te pakken! Arm beest, en het was AL dood. Kortom het was een pracht van een wandeling !

Na enkele overheerlijke borden soep met brood is het tijd voor de traditionele WNF-zoektocht. We worden alfabetisch in 4 groepen verdeeld en gaan ieder op weg, druilerige regen trotserend, om zo veel mogelijk antwoorden op de vragen te zoeken. Zowel onze kennis van het plaatselijke dialect, als onze kennis over de streek en zijn mythen wordt getest, natuurlijk afgewisseld met hondenweetjes. Vele plaatselijke bewoners zijn ons behulpzaam maar tegelijkertijd worden er opdrachten ontvreemd. Eén groep (die van Marc, Marijke, Martha en Patrick, hoe kan het ook anders) blijkt zoek maar wordt later aangetroffen in het café, terwijl ze zich verkeerde antwoorden lieten influisteren door autochtonen. En dan is er nog het verhaal van een grote bruine hond die alleen door de straten van Hooge Mierde liep. Het lijkt wel een sage, maar het was enkel Vicus die ontsnapt was door het autoraampje van Geert zijn camionette, op zoek naar zijn bazinneke. Die ouwe trouwe Vicus !

Tijdens het aperitieven wordt er nog lang nagepraat over de vragen en ook de antwoorden. Ons Sonja schotelt weer lekker eten voor: frietjes met ballekes in tomatensaus of stoofvlees. De veggies eten op eigen vel gebakken forel.

En wederom wordt de leefruimte omgetoverd tot een spelletjeszaal. Een hoogtepunt van elk jaar is het “tekenen en uitbeelden”-spelletje. Al moet er gezegd worden dat de Willy erop vooruitgaat, zijn tekeningen worden duidelijker en ook het uitbeelden is verbeterd. Eén minpuntje aan de avond : zoveel kritiek van “sommige”, ’t is maar een spelleke mensen ! Geven en nemen ! Er werd op de tanden gebeten….

 

3 november

Na een kort nachtje slaap en een lekker ontbijt staat iedereen weer paraat. We rijden naar Reusel om daar te gaan wandelen langs enkele bezienswaardigheden : de Reuselse Kei en de Stenen der Zaligheden. Ook lopen we langs de Belgische grens. Onderweg zorgt Geert voor een drankje, geen “frisdrank” deze keer, wel water (en we hadden nog de keus tussen plat of bruis), cola of ice tea. Het weer zat mee, prachtige herfstkleuren, veel paddenstoelen. Mooi ! Terug aangekomen in ’t Zonneke worden we getrakteerd op een jeneverke of aanverwanten, ’t was tenslotte aperitieftijd !!

Zwarte pensen, witte pensen, appelmoes, …. Na de gezonde boslucht smaakt de lunch. De vermoeidheid begint toe te slagen maar enkel de hondjes krijgen vrij om de hele namiddag te rusten. Wij spelen toffe spelletjes gaande van knikkers in een lepel met de mond overbrengen naar een emmer, pidanootbadminton met vliegenmeppers, goaltrappen, eendjes bekogelen, erwten slurpen, zittend dartsen, basketbalwerpen (proficiat Christine 3/3 !!), ballonnen blazen en nog veel meer. De druilerige regen houdt ons niet tegen, enkel als het al donker is houden we ermee op. De magen beginnen te knorren, dus is het tijd om….te aperitieven ! Danny waar zit ge ??? De spaghetti wordt opgediend, er wordt weer gesmikkeld en gesmuld. Omdat het al onze laatste avond is, nemen we even de tijd om Katleen en Geert uitvoerig te bedanken met een klein cadeauke. Ze verdienen het, alles was prachtig georganiseerd, goed gedaan ! Ook Sonja verdiend een woordje van dank, 4 dagen lekker eten maken voor zo een bende is niet simpel, en het was overheerlijk ! Bedankt Sonja !!!

Ok, tijd voor een avondwandeling. Iedereen haalt zijn bescheiden pillicht en fluo-vestjes boven. Marc komt aanzetten met een serieuze “phare”. Schrik om in den donker alleen achter te blijven Marcske ?  Yoshi vindt dit geweldig, hij wil ook zo iets om tot op de maan te schijnen ! Moe en voldaan tafelen we nog wat na om daarna lekker weg te dromen…

 

4 November

De dag begint in mineur. Sonja wordt opgeschrikt door een hulpkreet van Willy. Terwijl hij zijn hondjes uitlaat valt Valou neer en blijft even stuiptrekkend liggen. De hele WNF-ploeg komt aangestormd maar Sonja weet Valou te kalmeren. Katleen belt met een dierenarts en een dierenambulance zou ter plaatse komen. Het wachten duurt wel zeer lang, gelukkig komt Valou stilaan erdoor. Ze begint zelf al te blaffen op andere voorbijlopende hondjes. Wanneer er geen dierenarts opdaagt, wordt er besloten om zelf naar een dierenarts te rijden.  Geert, Katleen, Willy, Rita en Jurgen (allen zonder geld op zak ) begeleiden Valou. Ondertussen wordt er door de overgebleven WNFers in stilte ontbeten. Arme Willy en Rita, ook Sigijn was niet in haar beste doen dit weekend. Gelukkig is het niet dramatisch afgelopen, Valou zou een zuurstoftekort gehad hebben en daarom zijn flauw gevallen. Haar hart en nieren zullen moeten worden onderzocht en ze zal medicatie moeten nemen. Oudere hondjes…. Ze is ten slotte al meer dan 10,5 jaar oud.

Door dit voorval is ook ons programma door de war gestuurd. De boerengolf wordt opgezegd. Er wordt besloten om te aperitieven en iedereen gaat wonderwel akkoord. Sonja verzorgt weer een lekkere lunch en daarna is het tijd om op te ruimen en te poetsen. Honden, kinderen en mannen worden buitengezet. In een mum van tijd is het vakantiehuis gedweild. Wanneer we het huis willen afsluiten ontdekken we dat Martha nog binnen zit, haar kamer moest nog leeg gemaakt worden. Opeens zitten we allemaal buiten, maar vertrekken vinden we blijkbaar moeilijk. Iedereen zou nog graag gebleven zijn. De helft beslist om direct naar huis te rijden. De andere helft gaat in de buurt nog een wandelingetje maken. Maar ook na de wandeling scheiden onze wegen ! Het was een mooi weekend, zeker voor herhaling vatbaar ! Volgend jaar hopelijk allemaal weer op post

                                                                                                                                                                                                                                                 Gazelle

Starring:

Onze hondjes : Alvaro, Branko, Ceeke, Cheyenne, Conan, Denzel, Eisenhower, Sigijn, Swa, Tisha, Valou, Vicus, Ycko, en Urko

De baasjes : Andrée, Christine, Danny, Geert, Gert, Finntje, Ilse, Yoshi, Jurgen, Katleen, Luc, Marc, Martha, Marijke, Mats, Patrick, Rita, Sonja, Willy en Ziggy.

 

______________________________________________________

Wandeling te Sint-Pieters-Woluwe 21-10-2007

_______________________________________________________

Zee-Honden-Wandeling in De Haan 30-09-2007

____________________________________________________________

Wandeling met de "Bouvier club" te Moerbeke-Waas 17-05-2007

Wandeling in het Mechels Broek   22-04-2007

Wandeling te Overijse   11-03-2007


Welcome back "Denzel"

____________________________________________________________

Wandeling te Zele     18-02-2007 

 

 

Een glimlachje van Finn !

___________________________________________________________________________

Wandeling te Wolfsdonk   28-01-2007